Αξιοθέατα

ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της Αρχαίας Αθήνας χτισμένο σ’ ένα βράχο στο κέντρο της σύγχρονης πόλης. Τα εντυπωσιακά του μνημεία (Παρθενώνας, Ερέχθειο, Ναός της Αθηνάς Νίκης) είναι ακόμη και σήμερα πρότυπα αρχιτεκτονικής σχεδίασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Με εκθεσιακούς χώρους που φτάνουν τις 14,000 τ.μ., 10 φορές μεγαλύτερους απ’ ότι στο παλιό, το έργο αυτό των Bernard Tscoumi και Μιχάλη Φωτιάδη, φιλοξενεί ευρήματα απ’ την αρχαϊκή εποχή ως τα ρωμαϊκά χρόνια.

ΗΡΩΔΕΙΟ
Ρωμαϊκό ωδείο χτισμένο από τον Ηρώδη τον Αττικό το 2ο αι. μ. Χ. Οι εργασίες για την αναστήλωσή του ξεκίνησαν την εποχή του βασιλιά Όθωνα και ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του 1950. Από τότε φιλοξενεί σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΛΑΚΑ
Η γραφικότερη συνοικία της Αθήνας, χτισμένη κάτω απ’ την Ακρόπολη, με διατηρητέα κτίσματα αλλά και πολλά καταστήματα, ταβέρνες και καφετέριες.

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ
Αρχαιολογικός χώρος στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Πρόκειται για το διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό κι εκπαιδευτικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας ήδη από τον 6ο αι. π.Χ.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Περιοχή που παλιότερα ήταν γνωστή για τα παλαιοπωλεία της. Σήμερα φιλοξενεί πολλά καταστήματα με τουριστικά είδη αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης.

ΖΑΠΠΕΙΟ
Νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που χτίστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και σήμερα αποτελεί χώρο εκθέσεων και τελετών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης Αθήνας. Μια μνημειακή ανακατασκευή ενός αρχαίου σταδίου που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από μάρμαρο, στην οποία οφείλει και την ονομασία «Καλλιμάρμαρο». Η ανακατασκευή του ήταν ένα παράλληλο έργο με την κατασκευή του Ζαππείου Μεγάρου. Το Παναθηναϊκό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Πάρκο ανοικτό στο κοινό έκτασης 15,5 εκταρίων με πλήθος καλλωπιστικών φυτών και αυτοφυών ειδών.

ΓΚΑΖΙ
Το μοναδικό στην Ευρώπη διατηρητέο συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων. Τα κτίρια αυτά σήμερα φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας κι ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο με πάνω από 11.000 εκθέματα που χρονολογούνται από την προϊστορία ως την ύστερη αρχαιότητα.

ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Λιγότερο από 3 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο θα βρείτε τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που περιβάλλονται από το πάρκο Σταύρος Νιάρχος των 210.000 m². (www.snfcc.org)

ONASSIS ΣΤΕΓΗ
Ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, επισκεφτείτε έναν τόπο πολιτισμού που φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις όλων των μορφών σύγχρονης τέχνης, υποστηρίζοντας Έλληνες δημιουργούς και διεθνείς συνεργασίες. (www.sgt.gr)