ΕΣΤΙΑ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Η ΕΣΤΙΑ πραγματοποιεί διεθνείς εθελοντικές δράσεις, μεγάλης η μικρής διάρκειας στην Ελλάδα, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας αποτελεί για ένα εθελοντή μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, να συνεργαστεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να βιώσει αξίες όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνύπαρξη και η αλληλεγγύη.

Για ένα Δήμο ή ένα Φορέα, η υλοποίηση ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας εκτός από τα άμεσα, απτά και μετρήσιμα οφέλη που προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες ως αποτέλεσμα της εργασίας των εθελοντών, δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με νέους από άλλες χώρες, να μοιραστούν μαζί τους τα έθιμα και τις συνήθειές τους και να εξοικειωθούν με το θεσμό της εθελοντικής προσφοράς.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά, κυρίως όμως το καλοκαίρι. Κάθε πρόγραμμα φιλοξενεί 15-20 εθελοντές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται 5 μέρες την εβδομάδα για 6 ώρες τη μέρα. Υπεύθυνοι για το συντονισμό τους είναι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι ομαδάρχες.

Μια από τις προϋποθέσεις είναι η δυνατότητα επικοινωνίας στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική γλώσσα.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για εφήβους (ΤΕΕΝ), για ηλικίες από 18 και άνω, αλλά και προγράμματα μόνο για μεγαλύτερους (SENIOR), καθώς και για οικογένειες (FAMILY). Οι ηλικίες αναφέρονται αναλυτικά στην περιγραφή κάθε προγράμματος.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ: